Möten om sanningskommissionen

Planerade dialogmöten ang planerad samisk sanningskommission

Det är viktigt att så många som möjligt deltar på dessa möten och kommer med inspel om vad som kommissionen ska hantera.

Diskrimineringen av samer utanför samebyarna är ett exempel.

Här ser du vilka dialogmöten som är inplanerade i samarbete med sameföreningarna.  Observera att du behöver inte vara medlem i någon sameförening för att delta på mötena. Fysiska möten kan komma att ställas in med kort varsel på grund av nya restriktioner.

På grund av corona-pandemin har vi begränsat antalet deltagare och följer på alla sätt de instruktioner som ges; det vill säga undviker fysisk kontakt, använder handsprit, möblerar så att avstånd kan hållas och avstår från att vistas utanför hemmet i händelse av förkylningssymptom.

 

OBS: Om du eller några andra vill ha ett eget möte med vår projektledare, Marie Enoksson, kan ni kontakta henne via mail: marie.enoksson@sametinget.se eller telefon 0980 780 30

KIRUNA
11/11 kl. 18-20 Kiruna samegård (anmälan till info@sametinget.se)
Vi genomför mötet som planerat i liten skala och håller gott avstånd till varandra. Vi bjuder inte på fika.

ARVIDSJAUR
18/11 kl. 18-20 Arvasgården, Arvidsjaur (anmälan till mariann.lorstrand@arvidsjaur.se). Kan komma att ändras till enbart digitalt möte.

UMEÅ
23/11 kl. 18-20 Tráhppie, Umeå (anmälan till liecelott@sahkie.se)

ÖSTERSUND
25/11 kl. 18-20 Gaaltije, Östersund (både fysiskt och digitalt möte, anmälan samt förfrågan att få tillgång till digital länk görs till jerker@gaaltije.se)

AMMARNÄS-SORSELE
3/12 kl. 18-20 Digitalt möte med Ammarnäs sameförening (intresseanmälan för att få tillgång till digital länk görs till info@sametinget.se)

LYCKSELE
8/12 kl. 18-20 Lycksele (både fysiskt och digitalt möte, mer information kommer)

TÄRNABY
Tärnaby – ännu ej bestämt datum

ÖVRE SOPPERO
Övre Soppero – mitten på januari, ännu ej bestämt datum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *